joi, 15 septembrie 2011

De 9 luni

Marea tentatie a acestei luni este mersul. Putin dupa ce a trecut de 8 luni a inceput sa vrea sa mearga. Si a continuat asa toata luna. Ii place la nebunie sa se indrepte spre lucrurile care i se par lui interesante. A invatat, nu stiu cum, sa urce scarile. Si foloseste orice scara vede ca sa-si exerseze aceasta noua abilitate. A umblat luna asta incaltat, dar mai ales descult, prin iarba sau chiar pe beton. Ii place sa simta iarba si se apleaca la orice e verde ca sa ia in seama. Nu se mai intoarce de pe spate pe burtica la fel ca luna trecuta, ar parea ca a uitat de acest joc. In schimb incearca sa se ridice in picioare cand sta in fund, dar inca nu si-a dat seama cum poate face asta. Drept urma i-am lasat patutul mai jos ca sa incerce sa se prinda de grilaj pentru a se ridica.
Intoarce capul  de pe scaunul de masa, din carucior, de oriunde pentru a vedea ceea ce-l intereseaza pe el. dintre toti are o preferinta mai mult decat evidenta pentru mama, iar daca eu nu sunt prin preajma se poate lasa cu plansete.
A mai iesit un dintisor sus, lateral stanga si pare ca va iesi si cel de langa el cat de repede.
In continuare mananca cam tot ce i se da. Uneori mananca din mancarea pe care o gatesc pentru toata lumea. Ii scot lui prima data, inainte de a pune sarea.
Ii sunt foarte dragi copiii. Afara, daca sunt copii, nu-i trebuie nici jucarii, nimic. Ii priveste din carucior sau vrea sa-l dau jos sa mearga la ei.
Ii place mult sa se joace cu sticlele. I le pun jos si pe el langa ele si distractia e garantata. Doar ca mai are momente inca in care uita ca sta in fund si cade pe spate. Asa ca trebuie sa fiu in spatele lui mereu cand sta jos. De-altfel, luna asta au inceput cazaturile. Cele mai frecvente sunt cele pe spate. Nu mi se pare ca il doare, ci mai degraba se sperie. A cazut si din carucior luna asta. I-am desfacut centurile si m-am intors 2 secunde sa iau ceva. A cazut pe spate si s-a sperit ingrozitor.
Stie sa spuna tatatata, dadada, papa, baba. Cand e suparat spune ma.
Astept momentul in care va spune mama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu